Cercar en aquest blog

dimarts, 27 de març del 2012

NOTA DE PREMSA VAGA GENERAL 29M


Palma, dia 27 de Març de 2012.

Des de PROSOCIAL, Associació de professionals, estudiants i ciutadans compromesos en l’Àmbit Social, en coherència amb els objectius que ens han constituït, ens manifestem a favor de la Vaga General donades les característiques de la nova Reforma Laboral.

Per tant, davant la reforma laboral, vaga general i més.
Al nostre parer és fonamental explicar una vegada més en que consisteix la reforma laboral, ja que els canvis són tan profunds que no ens hem de cansar de denunciar-los. Aquests són entre d'altres:

-  Acomiadament de 45 a 20 dies d'indemnització. Es passa de 48 a 12 mesos de cobrament.
-  Reforma amb efectes retroactius.
-  La nova llei legalitza que els empresaris puguin canviar unilateralment el nostre horari, funcions i sou (segurament a la baixa), si no hi estàs d'acord t’acomiaden. És a dir lliure modificació de les condicions bàsiques dels contractes.
-  Desarticulació de la negociació col·lectiva.

Aquesta reforma laboral tan perjudicial pels interessos del treballadors és una mesura més del rosari de atacs que s'estan donant des del 2008. És una estratègia que cerca desmantellar el precari estat social de l'estat espanyol.

Així si per un costat desapareixen serveis i empreses públiques, es retallen els pressupostos en educació, sanitat i serveis socials, es multipliquen de forma obscena els desnonaments, augmenta la pobresa infantil, les famílies subsidiades sense cap membre que treballi i es blinda constitucionalment que el retorn del deutes amb el sistema financer sigui la principal prioritat. Per l'altra costat durant els darrers 4 anys l'estat espanyol ha deixat en condicions optimes 110.000 milions d'euros als bancs. 

La nostra associació a més d'expressar la seva frontal oposició a aquesta estratègia depredadora, vol cridar l'atenció sobre les conseqüències de la seva aplicació: La degradació de les condicions de vida del sector més afeblits de la societat. La pèrdua de drets i salaris dels treballadors. El increment de les desigualtats. La desaparició de la cohesió social. Efectes que faran que la vida als barris i a les ciutats siguin més inestable, violenta i injusta.

Ens diuen que són decisions tècniques que cerquen la futura recuperació, però en realitat són decisions ideològiques al servei d'una elit que vol aprofitar la por al present per dissenyar un model econòmic i social que els beneficiï sense cap entrebanc.

Per tot això demanem que el dia 29 ens sumem a la vaga general, a la manifestació i a les futures accions per tombar aquesta reforma laboral. Colze amb colze amb altres treballadors/es.

Prosocial, Associació de Professionals, Estudiants i Ciutadans Compromesos amb l’Àmbit Social és una associació constituïda el passat 24 de febrer de 2012 i neix amb la voluntat de defensar a professionals i estudiants de l’àmbit social i alhora defensar i enfortir el drets socials de la ciutadania, entre altres objectius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada