Cercar en aquest blog

dissabte, 21 de juliol de 2012

VOLUNTARIS- ES PER ACCIÓ DIA 26 DE JULIOL

Benvolguts companys,

Volem demanar la vostra col·laboració en un altre acció de denuncia y reivindicació d'una sanitat universal, gratuïta i de qualitat, que tenim establert fer el pròxim dijous dia 26 a les 12h davant la Conselleria de Sanitat (no confondre amb la que farem el dimarts al Banc de sang).

L'acció consistirà en una petita performance on tots els voluntaris aniran vestits de negre amb un cartell davant i un altre darrera. Per un costat cadascú durà un testimoni d'una persona que no ha pogut accedir a la sanitat pública per formar part d’algun dels col·lectius exclosos, i per l'altre una paraula cadascú que formin la frase "El Govern posa preu a la meva vida".

Preguem que en cas d'estar interessat en participar acudiu el dimarts 24 a les 17h a la seu del GREC, c/Juan Ramón Jiménez 15A, Baixos, on terminarem de perfilar aquesta acció. En cas de no poder acudir a la reunió del dimarts però vols participar a la performance, envia les teves dades a aquest correu i et tindrem en compte.

Moltes gràcies a tots.

Atentament,
Comissió d'acció de Prosocial

QUI SALVA LA MEVA VIDA?

Benvolguts companys de ProSocial,"Pacients als qui se’ls hi nega la diàlisi, menors d’edat als que no se’ls até d'urgències per manca de targeta sanitària, una factura de 24.000€ per un tractament oncològic, trucades a pacients avisant que si acudeixen a la revisió de seguiment oncològic se’ls hi cobrarà… Pareix impossible però són casos que s’estan donant avui en dia a la nostra Comunitat, doncs l’Ibsalud està posant traves insalvables en l’accés a la sanitat a una bona part de la ciutadania.


Per això Prosocial, Metges del Món Illes Balears y Amnistia Internacional volem denunciar aquesta situació i reivindicar l’atenció sanitària universal, gratuïta i de qualitat amb un acte el pròxim dimarts 24 de juliol, que baix el lema “La meva donació salva 3 vides, ¿Qui salva la meva?” consistirà en concentrar-nos davant el Banc de sang i teixits i després de la lectura d’un manifest, tots els que puguin i vulguin entraran a fer una donació de sang.

Us convidem a col•laborar amb nosaltres en aquesta acció que denuncia un drama il•legal e injust que s’està vivint a les nostres illes.

També volem recordar-vos que si voleu col•laborar amb Metges del Món en la campanya que se està duent a terme de sensibilització de la nova Reforma Sanitaria i acompanyaments a la sanitat a les persones a les que se’ls hi denega l’atenció, podeu posar-vos en contacte amb ells al telèfon 971751342."

dimarts, 17 de juliol de 2012

LLIURAMENT SIGNATURES EN CONTRA DE REFORMA SANITÀRIA

NOTA DE PREMSA 
 (Text en castellà en pdf adjunt)
 Palma.- Amnistia Internacional, Médicos del Mundo i Red Acoge lliuren al President de la Comunitat Autònoma, José Ramon Bauzá, gairebé 60.000 signatures demanant a les Comunitats Autònomes que frenin la reforma sanitària.
Avui, 17 de juliol, de manera simultània, Amnistia Internacional, Médicos del Mundo i Red Acoge, amb l'adhesió de ProSocial i la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, han lliurat gairebé 60.000 firmes a les Presidències de totes les comunitats autònomes que demanen que no adoptin mesures regressives o discriminatòries en l'accés al dret a la salut i garanteixin l'accés universal a l'atenció sanitària.
 Arran de l'entrada en vigor el proper 1 de setembre de la reforma sanitària introduïda pel Reial Decret Llei 16/2012, les organitzacions volen recordar a les presidències autonòmiques que la nova reforma limita el dret a l'accés a la salut i pot tenir conseqüències per a la vida de milers de persones, especialment per als col·lectius més vulnerables.
 Per a més informació sobre l'acció de recollida de firmes:
 http://www.redacoge.org/f/f
Contactes per a premsa:
Amnistía Internacional: Pere Manel 616316536
Médicos del Mundo: Francisco Garrido 686048694